Οδηγός Συμπεριφοράς για να Φλερτάρεις....διαδικτυακά

Οδηγός Συμπεριφοράς για να Φλερτάρεις….διαδικτυακά

Όλοι το κάνουμε. Ορίστε μερικές ιδέες για να είναι τουλάχιστον επιτυχημένες οι προσπάθειές μας.

Όλοι φλερτάρουμε μέσω internet. Πλέον μπορείς από την άνεση του σπιτιού σου, να έρθεις σε επαφή με εκείνη τη συμμαθήτρια/συμμαθητή που γούσταρες από την πρώτη γυμνασίου μέχρι την δευτέρα λυκείου, τον τύπο που δουλεύατε μαζί πριν δύο χρόνια ή πιο σημαντικό να γνωρίσεις νέα άτομα με τα ίδια ενδιαφέροντα.

Το internet έχει ανοίξει τον δρόμο, πράγμα που σημαίνει πως μπορείς, αν το επιθυμείς, να παρακάμψεις το επίπεδο που περιμένεις να μάθεις πληροφορίες από κοινούς φίλους σχετικά με τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει και να κάνεις εσύ κατευθείαν την κίνηση σου. Όμως, καμιά φορά, κάποιοι το παρακάνουν και ξεπερνούν τα όρια ή για να το θέσω πιο σωστά, δεν ξέρουν πως να συμπεριφερθούν. Το γεγονός πως δεν βρίσκεσαι face to face με τον άνθρωπο που σου κέντρισε το ενδιαφέρον, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και κάποιοι κανόνες συμπεριφοράς.

Ιδού λοιπόν, μερικοί από αυτούς που πιστεύω πως είναι αρκετά βασικοί για όσους φλερτάρουν online.

Αν δεν σου απαντήσει τις πρώτες τρεις φορές που του/της μιλήσεις, προχώρα παρακάτω.

Έκανες το αντικείμενο του πόθου σου add και μέσα σε λίγες ώρες σε έκανε accept. Aν με ρωτήσεις, αυτό είναι ένα καλό πρώτο σημάδι όμως, αυτό από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Για παράδειγμα εγώ, αποδέχομαι σχεδόν όλα τα αιτήματα φιλίας που μου έρχονται. Δεν σημαίνει πως θέλω και να κοιμηθώ με όσους με κάνουν add. Τέλος πάντων.

Aφού σε κάνει accept, στέλνεις το πρώτο μήνυμα που λέει, “Γεια σου τι κάνεις;”, περνάνε περίπου δύο με τρεις ώρες και δεν παίρνεις απάντηση. Μπορεί να έχεις αρχίσει κάποιο από τα μίζερα video games που παίζεις online όμως, στο πίσω μέρος του μυαλού σου, παίζει το παραθυράκι του chat που άνοιξες τελευταίο και το οποίο δεν έχεις κλείσει ακόμη με την ελπίδα όταν γυρίσεις, να το δεις να αναβοσβήνει. Τζίφος. Αποφασίζεις μετά από τρεις ώρες, να στείλεις μια δεύτερη ατάκα ώστε να καλύψεις την περίπτωση του να το έχει δει αλλά να ξέχασε να απαντήσει (πόσο loser παίζει να είσαι;). Γράφεις λοιπόν, “Ωραία η εικόνα σου, είσαι από Γλυφάδα;”.

Περνάνε οι μέρες και δεν έχεις πάρει ακόμα απάντηση. Θα στο πω πολύ απλά, μην επιστρέψεις ποτέ ξανά σε αυτό το προφίλ, φαντάσου το σαν ένα πεδίο γεμάτο νάρκες. Τι σε κάνει να πιστεύεις πως θα σου απαντήσει την εκατοστή φορά που θα στείλεις την λέξη, “καλησπέρα”; Το πιο πιθανό είναι, να δείχνει τα μηνύματά σου στην παρέα του/της και να γελάνε όλοι με τη φάτσα σου. Προχώρα, βρες κάποιον που θα σε εκτιμά, στην τελική και να σου απαντήσει την εκατοστή φορά, τι νόημα έχει; Θα είσαι το pet της υπόθεσης.

Μην ξεκινάς τη κουβέντα μονολεκτικά

Απέφυγε τα hi και τα hello, γράψε κάτι όμορφο που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του ανθρώπου που σου αρέσει. Εντάξει, δεν σου λέω να γράψεις και ποίηση αλλά τι απάντηση περιμένεις να πάρεις σε ένα hello; Πέρνα κατευθείαν σε αυτό που θα έλεγες στον άλλον αφού σου απαντούσε. Είμαστε στην εποχή του διαδικτύου, αν θέλεις να λες καλημέρα, πήγαινε στο περίπτερο. Βέβαια, θα σου δώσω ένα δίκιο σε αυτό. Αν ο άλλος πραγματικά ενδιαφέρεται να σε γνωρίσει, θα σου απαντήσει ακόμη και αν του στείλεις μια σέλφι αγκαλιά με ένα ξεραμένο σκατό. Όμως, γιατί να μην του τραβήξεις τη προσοχή με έναν πιο cool τρόπο;

 

Μην γράφεις ελεεινά κοπλιμέντα

Δεν πιστεύω πως υπάρχει πιο lame πράγμα από το να πεις, μέσω internet, στον άλλο πόσο ωραία μάτια έχει ή το πόσο σου αρέσει. Προφανώς και σου αρέσει, είναι τρεις το πρωί, αύριο πρέπει να ξυπνήσεις στις επτά για να πας στην δουλειά και εσύ κάθεσαι και τσατάρεις σαν τρελός. Μην γίνεσαι γλίτσας, αυτά είναι για να τα λες από κοντά. Το να τα πληκτρολογείς σε μια οθόνη, είναι σαν να κάνεις κομπλιμέντο στα pixel των φωτογραφιών της. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Το να ζητάς, σχετικά, άκυρα πράγματα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αποτυχία

Καταλαβαίνω πως μπορεί να έχεις διαφόρων ειδών γούστα και μαγκιά σου. Όμως, το να κάνεις add κοπέλες και να ζητάς να αγοράσεις φορεμένα παπούτσια τους (true story) είναι κάπως άβολο.

Μάθε πότε πρέπει να αποχωρείς από μία κουβέντα

Έχω βρεθεί πολλές φορές σε διαδικτυακές κουβέντες με κοπέλες που με ενδιέφεραν στις οποίες, από ένα σημείο κι έπειτα, ένιωθα σαν να τραβάω ένα καράβι. Σε ότι και να έγραφα, ακόμη και στην πιο τρελή ψαγμενιά, έπαιρνα για απάντηση ένα γελοίο emoticon ή ένα σκέτο “χα”. Επίσης, όταν άλλαζα τακτική και έκανα ερωτήσεις για να της δώσω πάτημα και να γίνει διάλογος, οι απαντήσεις που μου έδινε ήταν μονολεκτικές και βαριεστημένες. Φαντάσου την κουβέντα σαν ένα τεράστιο μπαλόνι, το οποίο φουσκώνεις με πολύ κόπο και πρέπει να σταματήσεις να φυσάς την κατάλληλη στιγμή. Ακριβώς αυτό.

Μάθε να φεύγεις όταν πρέπει, αλλιώς φλερτάρεις με το ενδεχόμενο να χαρακτηριστείς βαρετός και να χάσεις το παιχνίδι. Πες ψέματα πως έχεις να κάνεις κάποιες δουλειές που δεν πρέπει να μείνουν πίσω ή πως ήρθαν κάτι φίλοι σου να σε πάρουν για να βγείτε και αποσυνδέσου. Δεν έχει σημασία αν στην πραγματικότητα είσαι σπίτι, με το σώβρακο και τρως cheetos σκουπίζοντας τα χέρια σου στο φανελάκι για να γράψεις. Το θέμα είναι να φανεί πως έχεις ζωή.

Καλύτερα να μασάς, παρά να πληκτρολογείς

Κοινώς, μην λες πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις. Το να υποστηρίζεις πως γουστάρεις να κάνεις ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, ενώ στην πραγματικότητα, κατουριέσαι και μόνο στην ιδέα του να μπαίνεις σε αεροπλάνο, μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ. Να είσαι ο εαυτός σου. Στην τελική, αν δεν ταιριάζετε, γιατί να το κουράσεις με ψέματα; Βρες κάποιον που να είναι πιο κοντά στην ιδιοσυγκρασία σου.

Να θυμάσαι πως οι άνθρωποι με τους οποίους έρχεσαι σε επαφή, υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο και έχουν αισθήματα

Το γεγονός πως τα γράφεις και δεν τα λες σε κάποιον από κοντά, δεν σου δίνει το δικαίωμα να λες ότι κατεβάσει η κούτρα σου. To να βρίσεις μια κοπέλα ή έναν τύπο επειδή δεν σε γουστάρει ή επειδή δεν σου αρέσουν αυτά που φοράει δεν είναι και πολύ λογικό. Έχω δει περιπτώσεις μάλιστα, που έχουν φτιαχτεί μέχρι και group μίσους ενάντια σε άτομα μόνο και μόνο επειδή δεν ανταποκρίθηκαν στο φλερτ του εκάστοτε διαχειριστή. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να σχολιάσω το πόσο άρρωστο είναι αυτό, απλώς θα αναφέρω τον βασικότερο, κατά την άποψη μου, κανόνα. Σεβαστείτε αυτούς με τους οποίους συαναναστρέφεστε και φερθείτε τους όπως θα θέλατε να φερθούν σε εσάς.

 

Πηγή: vice.com


Συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας Δημιουργία νέου Λογαριασμού

Η ιδιωτικότητα για εμάς είναι πολύ σημαντική και ποτέ δεν θα πουλήσουμε τις πληροφορίες σας.

 
×
Δημιουργία Λογαριασμού Έχετε ήδη Λογαριασμού

 
×
Ξεχάσατε τα στοιχεία σύνδεσης;
×

Go up